“Γνωριμία των μαθητών της Στ’ τάξης με το Μουσικό Γυμνάσιο”

Είναι γνωστό ότι η φοίτηση μαθητών στα Μουσικά Σχολεία καλλιεργεί την αισθητική τους, το ήθος, την αυξημένη εξωστρέφεια, την αυτογνωσία, την υπομονή, την πειθαρχία, την επιμονή και τον προσδιορισμό της ταυτότητας των μαθητών μέσω της τέχνης των ήχων.

Έτσι, την Παρασκευή 17/5, στο πλαίσιο της γνωριμίας των μαθητών/τριων ΣΤ΄ τάξης της σχολικής μας μονάδας με το Μουσικό Γυμνάσιο Τρικάλων αλλά και εν όψει των ανοιχτών αιτήσεων συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις εισαγωγής στην Α’ τάξη του Μουσικού Γυμνάσιου επισκέφτηκαν το σχολείο μας εκπαιδευτικά μέλη του εν λόγω σχολείου με σκοπό την επαφή και αλληλεπίδραση των μαθητών μας με το περιεχόμενο του Μουσικού Γυμνασίου.

Πιο αναλυτικά, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου που απευθύνεται σε μαθητές που αγαπούν τη μουσική και που πιστεύουν στη σημασία και στο ρόλο της μουσικής παιδείας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Έμαθαν για τα μαθήματα γενικής παιδείας και για τα μαθήματα μουσικής παιδείας που διδάσκονται, τα οποία είναι θεωρητικά, ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής αλλά και υποχρεωτικά όργανα και ατομικά όργανα που αποτελούν επιλογή του κάθε μαθητή.

Ευχαριστούμε τα μέλη του Μουσικού Σχολείου για την πληροφόρηση των μαθητών μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο