“Πάω Γυμνάσιο – Αγκαλιάζω την Αλλαγή” πρόγραμμα παρέμβασης από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Τρικάλων (ΟΚΑΝΑ) στους μαθητές της Στ’ τάξης

 Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο είναι μια σημαντική αλλαγή στη ζωή των παιδιών. Η αλλαγή βαθμίδας είναι σε αυτή τη φάση της ζωής του παιδιού κάτι παραπάνω από αλλαγή τάξης. Στην ουσία είναι το σημείο όπου πραγματοποιείται η μετάβαση από την παιδική ηλικία στην εφηβική, από το γνώριμο στο άγνωστο. Η μετάβαση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αποτελεί ένα σημαντικό πεδίο στην προετοιμασία των νέων ανθρώπων για την ομαλή και δυναμική ένταξή τους σε μια ανώτερη γνωστική βαθμίδα που ως επιστέγασμά της έχει την ένταξη των παιδιών στην επαγγελματική, κοινωνική και γενικότερα την ενήλικη ζωή. Έτσι, την Πέμπτη 16/5 μετά από πρόσκληση των μελών της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας και συγκεκριμένα στους μαθητές της Στ ΄ τάξης, δίωρο πρόγραμμα παρέμβασης του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Τρικάλων με τίτλο: «Πάω Γυμνάσιο – Αγκαλιάζω την Αλλαγή» από την κα.  Κωνσταντίνα Νταϊλιάνη, Κοινωνική Λειτουργό και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου.

 Σκοπός του προγράμματος ήταν η παροχή στήριξης στους μαθητές γι’ αυτό το μεταβατικό στάδιο αλλά και η  προετοιμασία των παιδιών για το ομαλό πέρασμα από τη μία βαθμίδα στην άλλη. Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια αυτής της εποικοδομητικής δράσης, οι μαθητές μπόρεσαν να μοιραστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους γι’ αυτή την αλλαγή, έμαθαν τρόπους προσαρμογής στα νέα δεδομένα, έγραψαν και ζωγράφισαν μία στιγμή που τους έμεινε ανεξίτηλη στη μνήμη τους κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Δημοτικό  ενώ τέλος κρατήθηκαν χέρι –  χέρι δίνοντας ο ένας δύναμη και ευχές στον άλλον για τη νέα αρχή που τους περιμένει.

  Ευχαριστούμε θερμά την κα. Νταϊλιάνη για την παρουσία της σχολείο μας αλλά και τη βοήθεια που πρόσφερε απλόχερα στους μαθητές μας για τη γεφύρωση της μετάβασης από τη μια βαθμίδα στην άλλη, κάνοντας τους να κρατούν μαζί τους αυτές τις μοναδικές εμπειρίες που αποκόμισαν και θα τους συντροφεύουν στα επόμενα μαθητικά τους χρόνια.   

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο