Συμμετοχή των μαθητών/τριων της Β΄ και Δ΄ τάξης του σχολείου μας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διατροφή και Δραστηριότητα στη ζωή του παιδιού και του εφήβου»

 Τη Δευτέρα 27/5 πραγματοποιήθηκε στους μαθητές/τριες της Β΄ και Δ΄ τάξης του σχολείου μας ενημερωτική ομιλία με θέμα «Διατροφή και Δραστηριότητα στη ζωή του παιδιού και του εφήβου» από τις Νοσηλεύτριες κα. Γκουγκουμάτη Κωνσταντίνα, κα. Βλησσάρη Ειρήνη και τον Κοινωνικό Λειτουργό κ. Ντάσκα Ιορδάνη.   

 Σκοπός της συμμετοχής των παιδιών στο εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι η ενημέρωση τους για τις κακές και καλές διατροφικές συνήθειες των παιδιών και των ενηλίκων γενικότερα καθώς η διατροφή κατά την παιδική ηλικία είναι σημαντική για τη σωστή ανάπτυξη και διατήρηση της υγείας των παιδιών αλλά και για την απαραίτητη ενέργεια και εγρήγορση στο σχολείο και τις διάφορες δραστηριότητες.

 Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν τις απορίες τους και να γνωρίσουν καλύτερα την αξία της διατροφικής πυραμίδας στη ζωή μας σε συνδυασμό πάντα με τη σωματική άσκηση και τη φυσική δραστηριότητα ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν βιωματικά παιχνίδια με θέμα τη διατροφή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο