Σχολείο

Σχολείο 3Σχολείο 1

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων ιδρύθηκε το 1966 με 141 μαθητές και στεγαζόταν σε ιδιωτικό κτήριο. Το 1974 κτίστηκε νέο διδακτήριο στην 5η πάροδο Καλαμπάκας.   Έχει 2 ορόφους με 14 αίθουσες διδασκαλίας ( μία Ολοημέρου και  άλλη  μια Πληροφορικής). Το ολοήμερο λειτουργεί από το 1995. Ακόμα στον πρώτο όροφο υπάρχει μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων-γυμναστήριο.Οι  κύριοι χώροι χρήσης έχουν εμβαδό 784 τ.μ.(137 τ.μ. είναι η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων-γυμναστήριο  και οι βοηθητικοί χώροι 381τ.μ. Στο σχολείο δεν υπάρχει συστέγαση.

………………………………………………………………………………………………………

γωνιά του ονείρου, της φαντασίας, της σκέψης, του στοχασμού και των ιδεών

Στο 12ο  Δημοτικό σχολείο βρήκαν τόπο και χρόνο οι σκέψεις και οι ιδέες των δημιουργών ανθρώπων συγγραφέων και ποιητών.

Η δημιουργία της γωνιάς φιλαναγνωσίας, η οποία φιλοξενεί τους μικρούς μαθητές και τους χαρίζει μορφωτικά αγαθά, ταξιδεύοντάς τους σε μοναδικά ταξίδια που μόνο μέσα από τα βιβλία μπορούν να έχουν, έγινε στο σχολείο μας πραγματικότητα.

Έτσι θα υλοποιηθεί η ωριαία διδακτική προσέγγιση της φιλαναγνωσίας που προτείνει το υπουργείο παιδείας στα σχολεία ΕΑΕΠ.

Η γωνιά της φιλαναγνωσίας είναι το αποτέλεσμα συνδρομής και συνεργασίας του σχολείου και του συλλόγου διδασκόντων, υποστηριζόμενη από πλειάδα βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας.

 H γωνιά του ονείρου

Αφήστε μια απάντηση