Επισκέψεις

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης στο επόμενο σκαλοπάτι της μαθητικής τους ζωής

Τη Τρίτη 4 Ιουνίου 2013 οι μαθητές της Στ? τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων επισκέφθηκαν το χώρου του 5ου Γυμνασίου της πόλης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επαφή και η γνωριμία των μαθητών με τον σχολικό χώρο που θα τους υποδεχτεί την επόμενη σχολική χρονιά, 2013-2014. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στη σχολική μονάδα, στις αίθουσες διδασκαλίας, στο εργαστήριο πληροφορικής, στο εργαστήριο φυσικής, στο γυμναστήριο κτλ. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν με το διαδραστικό πίνακα, να παρακολουθήσουν εντυπωσιακά πειράματα από την υπεύθυνη του εργαστηρίου φυσικής και να γνωρίσουν αρκετούς από τους καθηγητές που θα τους συντροφεύσουν στα επόμενα σχολικά τους βήματα.  Τα παιδιά συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων κ. Ζιώγας Βασίλης και κ. Φλόκας Βασίλης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

……………………………………………………………………………………………………………….

Ένας δρόμος με όνειρα και επιθυμίες για τα παιδιά του 4ου νηπιαγωγείου Τρικάλων

Σήμερα, Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013, επισκέφθηκαν τα νήπια και τα προνήπια του 4ου νηπιαγωγείου Τρικάλων το 12ο δημοτικό σχολείο. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της γνωριμίας του καινούριου σχολείου που θα τα υποδεχθεί τη νέα σχολική χρονιά 2013-2014. Στο 12ο δημοτικό σχολείο έγινε υποδοχή και ξενάγηση από τον διευθυντή κ. Γρηγορόπουλο Χρήστο και την υποδιευθύντρια κ. Κανούτα Ολυμπιάννα στους χώρους των τάξεων, του γυμναστηρίου, της αίθουσας πληροφορικής, του αύλειου χώρου κτλ. Οι μικροί μαθητές με ανυπομονησία και περιέργεια είδαν τους χώρους  και ζήτησαν διάφορες πληροφορίες. Μετά την ξενάγηση στους μικρούς μαθητές και στις νηπιαγωγούς προσφέρθηκε ένα αναμνηστικό δώρο με τις ευχές του διευθυντή για καλό καλοκαίρι. Στα μεγάλα μάτια των μικρών παιδιών έλαμπε η χαρούμενη διάθεση και κάλπαζαν στο μυαλό τους το όνειρο, η φαντασία και οι επιθυμίες. Τα παιδιά συνόδευαν οι νηπιαγωγοί κ. Γώττη Μαρία, Κουτσή Βασιλική, Παπανίκου Γεωργία και Ζαχαρή Ασπασία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…………………………………………………………………………………………………………………….

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Την Τρίτη 28 Μαΐου 2013 οι μαθητές της Α? και Β? τάξης  του 12ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επαφή των παιδιών με τον μαγικό κόσμο των βιβλίων! Εκεί οι  μαθητές  ξεναγήθηκαν στο χώρο του παιδικού τμήματος της βιβλιοθήκης και ενημερώθηκαν για το ποια είναι  η διαδικασία δανεισμού. Πώς  μπορούν να βγάλουν κάρτα μέλους, μέχρι πόσα βιβλία μπορούν να δανειστούν τη φορά, πόσες μέρες μπορούν να κρατήσουν ένα βιβλίο και πώς να αναζητούν ένα βιβλίο από τα ράφια. Η υπεύθυνη του τμήματος κ. Τζένη Ρώσσιου διηγήθηκε στα παιδιά με τρόπο απλό και κατανοητό το πώς δημιουργήθηκε η πρώτη βιβλιοθήκη. Επίσης τους μετέδωσε με μεγάλη επιτυχία το ¨μικρόβιο¨ της φιλαναγνωσίας! Λίγο πριν την αναχώρηση τους  τα παιδιά έλαβαν γνώση για το πλήθος των εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν μέσα στο καλοκαίρι από το παιδικό τμήμα  και είχαν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν και να διαβάσουν πολλούς από τους τίτλους που διαθέτει η πλούσια βιβλιοθήκη της πόλης μας! Όλοι φύγανε από το φιλόξενο χώρο με ένα μεγάλο χαμόγελο στα πρόσωπα! Κατά την επιστροφή στο σχολείο ξεκουράστηκαν για λίγο στην πλατεία του παλιού Δεσποτικού. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Κατσάρου Ελένη, Γάκη Δήμητρα, Πούλιου Βαϊτσα και Πουρουτίδου Πολυξένη.

4 5 3 2 1

Αφήστε μια απάντηση