Συμμετοχή της Στ’ τάξης στη δράση “O Θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα e-trikala”

Η δράση «O Θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα e-trikala» είναι  μια γιορτή δημιουργίας και ψηφιακών δεξιοτήτων για μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου ανθρωπιστικές και θετικές επιστήμες συναντούν την εκπαιδευτική ρομποτική, τις εφαρμογές STEAM, τα εικαστικά, τη μουσική, την αστρονομία, τις θετικές επιστήμες καθώς και τις τέχνες.
Η δράση θέλει να δώσει ένα βήμα σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, να εκφραστούν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για το πώς σκέφτονται την έξυπνη πόλη.

 Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν 15 περίπτερα για παρουσιάσεις των project των μαθητών/τριών από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας, χώρος με σκηνή για μουσικά, χορευτικά και θεατρικά σχήματα, ειδικό περίπτερο του European School Radio που μετέδιδε ζωντανά τις παρουσιάσεις των μαθητών/τριών, κατασκευές του Θε-ΤΑΛΩΣ, εργαστήρια, επίδειξη με εφαρμογές VR, Drones, ρομποτικής, έξυπνων κατασκευών και άλλες εκπλήξεις.

 Στην λόγω δράση συμμετείχαν και οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης του σχολείου μας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο της Πλατείας Ρήγα Φεραίου την Πέμπτη 18/4 και ώρα 9:00 -13:15 με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. Καλαμάτα Κωνσταντίνο, κα. Ευθυμίου Γεωργία, κ. Πατραμάνη Βασίλειο και της διευθύντριας  κας. Μπούσιας Ζωής. Επιπρόσθετα, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τρικάλης Χρήστος επισκέφθηκε το περίπτερο μας καθώς και η κα. Παπανδρέου Δήμητρα, Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής. Πέρασαν πολλά σχολεία όπου γινόταν επίδειξη από τους μαθητές της Στ΄ σε ό,τι είχαν κατασκευάσει για τη συμμετοχή τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο