“Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ’ και Δ΄ τάξης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Καλαμπάκας και στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων”

 Την Τετάρτη, 17/4 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ ΄ και Δ΄ τάξης του σχολείου μας, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών στην Καλαμπάκα και στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στο Μουσείο από τις κυρίες Βιβή Σκοδριάνη και Ευαγγελία Αγγελή, είδαν σπάνια ζώα και πουλιά απ’ όλον τον κόσμο, όπως αυτά ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο χώρο με τα μανιτάρια όλων των ειδών που φύονται στην ελληνική χλωρίδα. Έμαθαν πόσο χρήσιμα είναι στον ανθρώπινο οργανισμό η βρώση των μανιταριών, αλλά και ποια από αυτά είναι ακατάλληλα και τοξικά, λύνοντας παράλληλα όλες τις απορίες τους.

 Επόμενος σταθμός της επίσκεψής μας ήταν η Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα. Μέσα σ’ ένα εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον σκαρφαλωμένο – κυριολεκτικά πάνω στο βράχο, το μοναστήρι φάνταζε επιβλητικό. Αφού προσκυνήσαμε ευλαβικά τις εικόνες και τα ιερά λείψανα του Αγίου Χαραλάμπους, ακούσαμε χρήσιμες πληροφορίες από την μοναχή για την ιστορία του Μοναστηριού, τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι ασκητές και οι μοναχοί παλιότερα αλλά και τον τρόπο πρόσβασης στα μοναστήρια με τη χρήση διχτυού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο