“Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ’ τάξης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων και στο Αθλητικό Μουσείο του Δήμου μας”

 Το πρωί της Παρασκευής 12/4 τα δύο τμήματα της Γ΄ τάξης με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, κας. Γάκη Δήμητρα και κας. Κατσάρου Ελένη πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων και στο Δημοτικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων.

 Πιο αναλυτικά, κατά την επίσκεψη αυτή οι μαθητές είχαν τη  ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά  τα διάφορα τμήματα που διαθέτει η Δημοτική Βιβλιοθήκη. Η ξενάγηση εκεί έγινε με τη βοήθεια της κας. Ρώσσιου, η οποία μας ενημέρωσε για τον τρόπο δανεισμού βιβλίων και χρήσης των επιμέρους τμημάτων της βιβλιοθήκης καθώς επίσης και  για τα διάφορα προγράμματα που εκπονούνται.  Ειδικότερα, ενημερωθήκαμε για το Τμήμα Τοπικών Σπουδών και το Αρχείο Τοπικών Εφημερίδων, για το Τμήμα Σπάνιων Βιβλίων, για το Ξενόγλωσσο Τμήμα, για το Δανειστικό – Πληροφοριακό Τμήμα, για τη χρήση του  Αναγνωστηρίου  καθώς και του Κέντρου Πληροφόρησης  με τη δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Τέλος, πληροφορηθήκαμε για τη δυνατότητα χρήσης  του Media Lab  από τους μαθητές για ηχογράφηση.

  Επιπρόσθετα, η μέρα συνεχίστηκε με την επίσκεψη στο Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων. Το μουσείο στεγάζεται στο Καστρακίδειο Οικοτροφείο. Σκοπός του μουσείου είναι η διάσωση, η προστασία και η προβολή των ιστορικών τεκμηρίων της αθλητικής κληρονομιάς των Τρικάλων και η ανάδειξη της πολιτιστικής και επιστημονικής αξίας του αθλητισμού. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του μουσείου βλέποντας από κοντά όλη την αθλητική ιστορία της πόλης μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο