“Εκτάκια υιοθετούν πρωτάκια”

Η πρωτοβουλία “Εκτάκια υιοθετούν πρωτάκια” είναι μια υπέροχη πρακτική που βοηθά τους μαθητές μας της Α Δημοτικού  να νιώσουν ασφάλεια, αφού τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου μας , οι μαθητές της ΣΤ Δημοτικού αναλαμβάνουν να τα φέρουν σε επαφή με τον νέο κόσμο που ξετυλίγεται μπροστά τους. Έτσι, προσαρμόζονται και κοινωνικοποιούνται πιο γρήγορα.

Παράλληλα οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης, καλούνται να αναλάβουν μία ευθύνη, να έχουν την έννοια και να προσέχουν τα μικρότερα παιδιά στο διάλειμμα.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας τίθενται γερά θεμέλια  ενός σχολείου δημοκρατικού όπου ο κάθε μαθητής έχει βήμα να μιλήσει, να συνομιλήσει και να συνυπάρχει σε ένα περιβάλλον μακριά από φόβο και bullying.

Σύμφωνα με τη δράση κάθε πρωτάκι του σχολείου μας, υιοθετείται στην αρχή της χρονιάς από ένα εκτάκι. Το εκτάκι αναλαμβάνει να το προστατεύει, να το καθοδηγεί και να το βοηθάει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Έτσι το πρωτάκι ξέρει ότι μπορεί να απευθυνθεί και κάπου αλλού εκτός από τους δασκάλους του για οτιδήποτε το απασχολεί. Και τα εκτάκια κρατούν συνεχώς τα μάτια τους ανοιχτά για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστούν τα πρωτάκια τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο